En verksamhet med erfarenhet i kontinuerlig tillväxt

Om Millarco

Millarco är en 100 % danskägd verksamhet med mer än 30 års erfarenhet.

Verksamheten ägs av CEO Lars Bærentsen och CSO Carsten Ebdrup.
Millarco har sedan 1986 valt ut en lång rad utmärkta verksamheter i Asien som kan leverera och vidareutveckla kvaliteten hos produkterna så att en stor omsättningshastighet och god utbetalning säkerställs i alla led. Sortimentet omfattar många prisgrupper, från promotion-nivå till semi-professionella verktyg i den dyrare änden av skalan. Sortimentet utvecklas konstant och kan sättas ihop till starka kedjekoncept som uppfyller kedjornas behov optimalt samtidigt som de erbjuds till gör-det-självare i snygga, försäljningsfrämjande förpackningar. Dessutom har vi en stark och effektiv logistik och ekonomi.

Vi har ett stort antal egna märken och vi har över 3 000 produkter med artikelnummer i vårt sortiment. Vi levererar allt inom verktyg, beslag, trädgårdsredskap och grillutrustning till gör-det-själv-marknaden i Norden. Detta görs genom byggmarknader, varuhus, möbelvaruhus, järnhandeln och grossister. Vårt breda sortiment gör att vi kan tillfredsställa stora delar av den skandinaviska befolkningen

"Vi har skapt en kultur som tar godt vare på kundene og på oss selv. Våre verdier bygger på ærlighet, troverdighet, kvalitet og engasjement."

”Ved å leve ut disse verdiene sikres grunnlaget for å fortsette firmaets ekspansjon og skape driftige medarbeidere."

Lars Bærentsen, CEO & eier

Logistikens jägarsoldater

Hanteringen av tusentals containrar, många kedjor och många koncept har skapat ett team av det som vi kallar ”logistikens jägarsoldater”.
Millarco använder röststyrd varuplockning på lagret och effektiviteten har stigit med ca. 15 %. Samtidigt har felmarginalen sjunkit mer än tiofaldigt, och därmed är kunderna säkerställda rätt produkter i rätt antal. En av de största fördelarna är att lagerpersonalen har båda händerna fria vilken har optimerat arbetsförhållandena på Millarco.
 
Millarco har plats till många varor. Vårt huvudlager är på 8 000 m².
Millarco kommer konstant att stärka företagets position som en attraktiv arbetsplats med engagerade medarbetare som tar ansvar för sin och företagets utveckling och som känner stolthet av att vara en del av Millarcos team.

Din leverantör av allt till trädgården och gör-det-själv-produkter!

En stor, professionell familj

Du kan enkelt hitta verksamheter inom vår bransch som har fler medarbetare och som köper in mer, omsätter mer och lovar mer. Men vi är ganska unika när det handlar om att leverera varan och få helheten till att gå ihop – att behandla leverantörerna med respekt för deras verksamhet, uppfylla kundernas behov och skapa en bra arbetsmiljö för våra medarbetare och alla andra som varje dag gör sitt yttersta genom hela logistikkedjan för att kunna leva upp till det som vi har avtalat.
 
Oavsett om det handlar om varusortiment, distributionsmöjligheter eller vår nätbutik vill vi bara erbjuda lösningar som vi kan stå för och som fungerar för oss och våra kunder. Vår organisation bygger på ärlighet, trovärdighet, engagemang och kvalitet, och det är vi stolta över.

Vi är tillräckligt stora för att ha kapacitet och duktiga specialister inom alla områden, men också tillräckligt små för att kunna arbeta tvärs över avdelningarna och tillsammans lösa de utmaningar som uppstår i den dagliga verksamheten. 

Vi tänker inte i boxar och avdelningar, utan på helheten. Millarcos professionella nätverk är en välfungerande global familj där vi hjälper och respekterar varandra och ger plats till utveckling och idéer.

Denna webbplats använder cookies för diagnostik och optimering av innehållet